Dinți albi fără detartraj – mit sau realitate?

Iată cinci alimente la care nu te-ai gândit niciodată că ar putea să te scape de tartru sau cum să beneficiezi de un detartraj pe cale naturală. O veste bună pentru toată lumea este că alimentele pe care le consumăm în mod regulat pot ajuta ca zâmbetul nostru să rămână imaculat. Poate fi o surpriză pentru mulți, dar anumite fructe și legume și chiar brânza ajută la protejarea zâmbetului nostru.

Cafea, ceai, țigări, atâtea obiceiuri care vă îngreunează drumul spre un zâmbet a la Julia Roberts. Atacurile zilnice pe care le suferă dinții noștri împreună cu periajul uneori insuficient pot ajunge să păteze sau chiar să îngălbenească dinții. Există soluții draconiene pentru un zâmbet de vedetă, dar acestea sunt adesea costisitoare, cum ar fi fațetele (1.300 de lei pe dinte în medie) sau albirea la dentist (de la 300 la 500 de lei la un profesionist). Fără a da iama în economii, vă dezvăluim o listă cu cinci alimente care vă protejează zâmbetul.

Broccoli

Incredibil, dar adevărat, broccoli este totuși benefic pentru gură. Se comportă ca o periuță de dinți naturală atunci când sunteți departe de baie. Bonus, conținutul său ridicat de fier ajută la prevenirea depunerilor, a formării bacteriilor și a eroziunii acide. Cum să-l folosiți eficient: mestecați broccoli crud la sfârșitul mesei ca pe guma de mestecat.

O coajă de portocală care face minuni

Spre deosebire de alte citrice, coaja de portocală nu este la fel de acidă. Dacă lămâia atacă gingiile și dezgolește terminațiile nervoase, ajunge să provoace și hipersensibilitate la cald și la rece, în schimb, coaja de portocală conține derivați de vitamina C care ajută la menținerea dinților albi. Cum procedați: spălați portocala cu mare atenție, frecați partea albă a coajei pe suprafața smalțului, apoi spălați-vă pe dinți.

Căpșunile vă „curăță” zâmbetul

Delicioase, sunt cunoscute și pentru conținutul lor de acid malic, un detartrant natural. Acționează ca o soluție de curățare și ajută la eliminarea bacteriilor. Procedeul de urmat: amestecați câteva căpșuni cu un praf de bicarbonat de sodiu, apoi folosiți această pastă de casă și aplicați-o pe dinți. Atenție: aplicați și un periaj în al doilea rând pentru a îndepărta boabele mici din interstiții.

Morcovii nu sunt sănătoși doar pentru iepuri!

Ne amorezăm literalmente de aceste legume crocante care, ca și broccoli, ne spală pe dinți în mod natural. Cum se procedează: răsfățați-vă mestecând un morcov crud. De asemenea, puteți freca legumele de dinți pentru o lustruire ușoară.

Brânza – eficiență maximă

În mod surprinzător, acidul lactic din brânză este bun pentru dinții noștri. Cazeina din brânză produce efectul de curățare a salivei. Prin aderarea la smalțul dentar, aceasta ar formă o barieră împotriva atacului acidului. Cum să procedați: acum este momentul să vă desfătați cu un platou bun de brânzeturi! Nu uităm, totuși, să ne spălăm pe dinți după aceea.

Nu toate aceste sfaturi vă vor albi dinții instantaneu, nu se poate și fără un tratament sau chiar un detartraj, dar îi vor proteja de pete. Și, fără a risca să ne repetăm, nimic nu previne mai bine tartrul decât periajul obișnuit după fiecare masă.